Vardagssmink

Hej på er! Hoppas ni har det bra trots allt som pågår runtomkring oss i världen ❤️ Det mesta man kan läsa nu rör Corona, och det känns märkligt att sätta sig och skriva om andra saker. Men man måste ju fortsätta göra saker man mår bra av, och jag vill vara med och sprida glädje i denna tid!

Så idag tänkte jag därför visa er vilket smink som jag vanligtvis använder mig av till vardags 🙂 Och verkligen gillar!

img_20200324_113341694123784565164329.jpg

  • Genomskinligt löspuder från Laura Mercier. För att sätta concealer, Foundation och ögonlocksprimer.
  • Matta ögonskuggor från The Balm. Jag använder endast en ljusbrun och brun skugga för det mesta.
  • Contouring, bronser och rouge från samma palett från Smashbox, Cali Contour Palette.
  • Highlighter från The Balm. Denna använder jag både som ögonskugga och på kindben, näsrygg och amourbåge.
  • Mascara från Max Factor, Rise & Shine. Denna lyfter mina ögonfransar och smular inte! Det är ett tjockt borsthuvud.
  • Foundation från Smashbox, Studio skin 24 hour wear hydrating, i nyans 1.15.
  • Concealer från L’oreal Paris, i nyans 324. Grymt täckande! Bra budget concealer 🙂
  • Brynpalett från Bourjois Paris. Både puder och gel, plus krämig highlighter.
  • Ögonlocksprimer från Smashbox. ÄLSKAR!!

 

 

Eftersom det har varit vinter och fortfarande är ganska tidig vår så använder jag mig av foundation och en ganska kraftig concealer. Det beror på att jag känner att min hud är lite mer ojämn och torr under denna period, så det känns naturligt att täcka den lite mer än under sommaren.

 

img_20200324_113541768988741746841627.jpg

Ögonlocksprimer är något som jag ÄLSKAR! 😍 Om jag skulle välja en favoritdel av min sminkning så är det ögonskugga. Allting blir så mycket bättre med en primer. Skuggorna blir mer intensiva i färgerna, håller längre och blandar sig enklare så det inte blir skarpa linjer! Det fungerar också med concealer på ögonlocket, men det blir inte lika bra tycker jag. Vanligtvis använder jag matta skuggor, en ljusbrun, mörkare brun och ljus skugga.

Sedan avslutar jag alltid med läppsyl, just nu Eucerin från apoteket. Jag vet inte varför men jag upplever att jag blir ännu mera torris på våren än på vintern.

Trevlig kväll!

//Amanda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s